PRZEDSZKOLE NIEPUBLICZNE SIÓSTR FELICJANEK

POD WEZWANIEM ŚW. WOJCIECHA



Jadłospis na bieżący tydzień:


Poniedziałek / 2019-03-18
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni 35g, masło 5g, polędwica miodowa25g, pomidor 15g
Kawa zbożowa 150ml [mleko, kawa zbożowa, cukier]
Jabłko 80g
Obiad: I danie: Zupa kalafiorowa z ziemniakami  [kalafior, ziemniaki, śmietana, pietruszka, seler, marchewka, por, przyprawy ziołowe]
Gramatura: 200g
II danie: Spaghetti w sosie mięsno- warzywnym [makaron pełnoziarnisty pszenny, mięso drobiowe, pomidory w puszce, marchewka, pietruszka, cebula, olej roślinny rzepakowy]
Gramatura: 200g
Kompot wieloowocowy 150ml
Podwieczorek: Tosty z szynką i serem [chleb pszenny 30g, masło 5g, szynka 15g, ser żółty 15g]
Herbata owocowa 150ml
Wtorek / 2019-03-19
Śniadanie: Chleb żytni razowy 40g, masło 5g, twaróg 40g, rzodkiewka 20g
Kakao 150 ml [mleko, kakao w proszku, miód pszczeli]
Nektarynka 100g
Obiad: I danie: Zupa grysikowa [wywar, marchewka, pietruszka, kasza manna, seler, cebula
Gramatura: 200g
II danie: Schab pieczony w ziołach 50g [mięso wieprzowe, przyprawy], ziemniaki 100g, surówka z selera z jogurtem naturalnym 100g [seler, jabłko, rodzynki, jogurt naturalny]
Gramatura: 250g
Kompot śliwkowy 150ml
Podwieczorek: Koktajl truskawkowy150ml
Biszkopty pszenne 30g
Środa / 2019-03-20
Śniadanie: Chleb orkiszowy 35g, masło 5g, kiełbasa na ciepło 60g
Herbata z cytryną 150ml
Gruszka 80g
Obiad: I danie: Zupa z soczewicy z groszkiem ptysiowym [pomidory w puszce, soczewica czerwona, cebula, groszek ptysiowy pszenny, czosnek, jogurt naturalny, olej roślinny rzepakowy, przyprawy]
Gramatura: 200g
II danie: Kotlet z jajek 70g [jajko na twardo, bułka tarta pszenna, szczypiorek, natka pietruszki], ziemniaki 100g, fasolka szparagowa 100g
Gramatura: 270g
Kompot z owoców mieszanych150ml
Podwieczorek: Bułka z kruszonką pszenna 20g, masło 5g
Czekolada pitna 150ml [mleko, czekolada, cukier]
Czwartek / 2019-03-21
Śniadanie: Zupa mleczna 180g [mleko, kulki czekoladowe ]
Chleb pszenny 30g, masło 5g, dżem owocowy 10g
Banan 60g
Obiad: I danie: Zupa pomidorowa z zacierką [przecier pomidorowy, marchewka, pietruszka, seler, cebula, por, zacierka pszenna, śmietana, natka pietruszki]
Gramatura: 200g
II danie: Pyzy z mięsem 100g [ziemniaki, mięso wieprzowo-drobiowe, mąka pszenna, jajka, cebula, olej roślinny rzepakowy, przyprawy], surówka z marchewki i jabłka 100g [marchewka, sok z cytryny ,jabłko, cukier]
Gramatura: 200g
Kompot truskawkowy 150ml
Podwieczorek: Kisiel z owocami 180g
Maca 20g
Piątek / 2019-03-22
Śniadanie: Chleb orkiszowy 35g, masło 5g, pasta z tuńczyka ze szczypiorkiem 30g [tuńczyk, twaróg, szczypiorek]
Kawa zbożowa [mleko, kawa zbożowa, cukier]
Jabłko 80g
Obiad: I danie: Krupnik [wywar, kasza jęczmienna, śmietana, marchewka, pietruszka, seler, kapusta włoska, natka pietruszki, przyprawy]
Gramatura: 200g
II danie: Placki z gotowanych ziemniaków z sosem pieczarkowym [ziemniaki, jajko, bułka tarta pszenna, pieczarki, mąka pszenna, przyprawy]
Gramatura: 250g
Herbata miętowa 150ml
Podwieczorek: Rogal drożdżowy pszenny z marmoladą 80g
Herbata z miodem i cytryną 150ml

(c) Przedszkole Niepubliczne Sióstr Felicjanek w Gorlicach 2019
Projekt / wykonanie / hosting: PRONET