PRZEDSZKOLE NIEPUBLICZNE SIÓSTR FELICJANEK

POD WEZWANIEM ŚW. WOJCIECHA

Jadłospis na nadchodzący tydzień:


Poniedziałek / 2018-02-19
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni 40g, masło 5g, szynka z indyka 20g, pomidor 15g Kawa zbożowa 200ml [kawa zbożowa, mleko, cukier] Jabłko 70g
Obiad: I danie: Zupa selerowa z zacierką 250g [wywar z kości, seler, marchewka, pietruszka, por, zacierka (pszenica), natka pietruszki, przyprawy] II danie: Ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem 200g [jabłka, mleko, ryż biały, masło, cukier, przyprawy] Kompot z wieloowocowy 200ml
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni 35g, masło 5g, kiełbasa żywiecka 35g, papryka 20g Herbata owocowa 200ml
Wtorek / 2018-02-20
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni 35g, masło 5g, pasta jajeczna 25g [jajka, majonez, szczypiorek] Kakao 170ml [kakao w proszku, mleko, cukier] Mandarynka 50g
Obiad: I danie: Rosół z lanym ciastem 250g [wywar z kości, marchewka, pietruszka, seler, kapusta włoska, jajka, mąka pszenna, natka pietruszki, przyprawy] II danie: Ziemniaki 80g, kotlet drobiowy 60g [filet z piersi kurczaka, jajka, mąka pszenna, bułka tarta pszenna, olej roślinny rzepakowy], surówka z marchwi i jabłka 80g [marchewka, jabłko, śmietana, cukier, przyprawy] Kompot z truskawek 200ml
Podwieczorek: Kisiel owocowy 200g [kisiel owocowy w proszku, cukier] Biszkopty pszenne 20g
Środa / 2018-02-21
Śniadanie: Chleb pszenny słonecznikowy 70g, masło 10g, polędwica sopocka 40g, ogórek świeży 30g Herbata z cytryną 200ml Marchewka 70g
Obiad: I danie: Zupa grochowa z grzankami 220g [marchewka, pietruszka, seler, groch, cebula, mąka pszenna, chleb pszenno-żytni, masło] II danie: Łazanki z mięsem i kapustą 130g [mięso wieprzowe, makaron (pszenica), kapusta biała, jajka, masło] Kompot z jabłek 200ml
Podwieczorek: Tosty 65g [chleb pszenno-żytni, masło, ser żółty, szynka wiejska] Herbata z cytryną 200ml
Czwartek / 2018-02-22
Śniadanie: Zupa mleczna 200g [mleko, płatki kukurydziane, miód pszczeli] Chleb pszenny 20g, masło 3g, serek twarogowy jogurtowy 15g Gruszka 70g
Obiad: I danie: Zupa neapolitańska 250g [wywar z kości, marchewka, pietruszka, seler, makaron (pszenica), ser żółty, śmietana, natka pietruszki] II danie: Kasza gryczana 80g, gulasz wieprzowy 80g [mięso wieprzowe, masło, cebula, mąka pszenna], ogórek kiszony 80g Kompot wieloowocowy 200ml
Podwieczorek: Sałatka owocowa 100g [jabłko, banan, pomarańcza, kiwi, cukier] Precle pszenne 25g
Piątek / 2018-02-23
Śniadanie: Bułka pszenna 40g, masło 5g, dżem morelowy niskosłodzony 35g Kakao 200ml [kakao w proszku, mleko, cukier] Pomarańcza 90g
Obiad: I danie: Zupa pieczarkowa 250g [pieczarka, śmietana, makaron (pszenica), masło, cebula, natka pietruszki, przyprawy] II danie: Ziemniaki 80g, ryba po grecku 120g [dorsz, marchewka, pietruszka, seler, cebula, koncentrat pomidorowy, olej roślinny rzepakowy] Kompot wieloowocowy 200ml
Podwieczorek: Ciasto piernikowe 55g [mąka pszenna, cukier, masło, mleko, jajka, kakao w proszku, proszek do pieczenia, przyprawy] Herbata z cytryną 200ml

(c) Przedszkole Niepubliczne Sióstr Felicjanek w Gorlicach 2018
Projekt / wykonanie / hosting: PRONET