PRZEDSZKOLE NIEPUBLICZNE SIÓSTR FELICJANEK

POD WEZWANIEM ŚW. WOJCIECHA



Jadłospis na bieżący tydzień:


Wtorek / 2019-11-12
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni 35g, masło 5g, ser żółty 20g, sałata zielona 10g
Kakao 150ml [mleko, kakao w proszku, cukier]
jabłko 50g
 
Obiad: I danie: Krem z dyni z groszkiem ptysiowym [dynia, bulion warzywny, mleko, pestki dyni, czosnek , przyprawy, mąka  pszenna, jajko]
Gramatura: 200g
II danie: Filet z kurczaka pieczony w ziołach 60g [filet z piersi kurczaka, przyprawy ziołowe], ziemniaki 100g, surówka z kapusty pekińskiej 100g [kapusta pekińska, marchewka, kukurydza, ogórek świeży, jabłko, jogurt naturalny, śmietana]
Gramatura: 260g
Kompot śliwkowy 150ml
 
Podwieczorek: Kisiel z owocami 180g
Wafle ryżowe 20g
 
Środa / 2019-11-13
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku 200g [mleko, płatki kukurydziane]
Weka pszenna 30g, masło 5g, dżem owocowy 10g
Banan 100g
 
Obiad: I danie: Gulaszowa z ziemniakami [mięso wieprzowe, ziemniaki, śmietana, cebula, marchewka, pietruszka, seler korzeniowy, przyprawy]
Gramatura: 200g
II danie: Ryż z musem jabłkowym i bitą śmietaną [ryż biały, jabłka, śmietana, cukier, masło]
Gramatura: 200g
Kompot wieloowocowy 150ml
 
Podwieczorek: Chleb pszenno-żytni 35g, masło 5g, szynka wieprzowa 25g, pomidor 40g
Herbata z cytryną i cukrem (5g) 150ml
 
Czwartek / 2019-11-14
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni 35g, masło 5g, twaróg z ogórkiem 40g [twaróg, ogórek świeży, jogurt naturalny]
Herbata z cytryną i cukrem (5g) 150ml
Marchewka 100g
 
Obiad: I danie: Barszcz czerwony z uszkami [buraki, uszka (mąka pszenna, mięso wieprzowe, cebula, żółtko jaj, olej roślinny rzepakowy), cebula, czosnek, cukier, przyprawy]
Gramatura: 200g
II danie: Krokiety z kapustą i mięsem [mąka pszenna, mleko, kapusta pekińska, mięso wieprzowe, cebula, ketchup, jajka, bułka tarta pszenna, olej roślinny rzepakowy, przyprawy]
Gramatura: 120g
Kompot wiśniowy 150ml
 
Podwieczorek: Bułka drożdżowa pszenna z kruszonką30g, masło 5g, nutella 10g (mleko, orzechy laskowe, soja)
Mleko 150ml
 
Piątek / 2019-11-15
Śniadanie: Chleb pszenno-żytni 35g, masło 5g, makrela w pomidorach 40g
Herbata z cytryną i cukrem (5g) 150ml
 Jabłko 100g
 
Obiad: I danie: Ogórkowa z ryżem  [wywar (mięso drobiowe, marchewka, pietruszka, seler), ogórki kiszone, ryż biały, śmietana, natka pietruszki, przyprawy]
Gramatura: 200g
II danie: Kotlet jajeczny 60g [jajko gotowane, bułka tarta pszenna, szczypiorek, natka pietruszki], ziemniaki 100g, marchewka gotowana 100g [masło, sól, pieprz]
Gramatura: 260g
Kompot jabłkowy 150ml
 
Podwieczorek: Budyń śmietankowy na mleku  z sokiem malinowym  150g
Pałeczki kukurydziane 25 g
 

(c) Przedszkole Niepubliczne Sióstr Felicjanek w Gorlicach 2019
Projekt / wykonanie / hosting: PRONET